A tartalom megtekintéséhez flashplayer szükséges / Nem elérhető a tartalom.
Kattints ide a legfrissebb letöltéséhez...

A falu


Kápolnásfalu a Központi-Hargita hegység délnyugati előterében, a Nagy-Homoród és Kis-Homoród folyók vízválasztóján, a 13 A. műút mentén, Székelyudvarhelytől 22, Csíkszeredától 30 km-re fekszik. A település tengerszint feletti magassága 875 m.


A XVIII. században, Apafi Mihály idejétől kezdve külön követet küldött a község az Országgyűlésbe, mely kiváltságát megőrizte 1919-ig. A község legelső kápolnája 1710-ben épült, amiről állítólag nevét is kapta, helyében 1797-ben épült a mai templom. 1721 május 13-án XII. Kelemen pápa a Kápolnásfalvi kápolna (templom) javára búcsut engedélyez Szent Péter és Pál tiszteletére.

Az udvar


Vendégházunk udvarán, 5 - 6 férőhelyes, zárt parkoló és egy 1 férőhelyes garázs használható. A ház mögötti udvaron kialakított kerti sütőgető, grillezési lehetőséget alakítottunk ki. Gyerekeknek kiváló játszóhely. (Későbbiekben tervezzük homokozó és hinta építését is.)


A kertből szép kilátás nyílik a Hargitára. A ház előtt csörgedezik a csonkapatak, mely egyben vendégházunk névadó is.

Első szint


A Hallból nyílnak a különböző helységek úgy mint egy 2 fős franciaágyas szoba és egy 2 fős, pótágyazható, franciaágyas szoba, melyben akár 4 fő is elhelyezhető. Ez a szoba akár egy egész család részére is lefoglalható.


A szinten található konyhában hűtő, gáztűzhely, mikrohullámú sütő és egy 6-8 férőhelyes étkező asztal található. Ezen a szinten található még egy fürdőkádas fürdőszoba és külön mellékhelység, valamint feljárat az emeletre.

Emelet

Az emeleten található a Pipacs szoba, mely 2 fős, franciaágyas, erkélyes szoba. Mellette egy kertre néző, 2 fős különágyas szoba található, melynek erkélyéről csodálatos panoráma nyílik a Hargita domboldalaira.


A szobák között egy fürdőszoba található, fürdőkabinnal. A szinten külön mellékhelység is van.